Seriefinal på Emirates Stadium i kväll. Foto: Pedro Bariak on Unsplash

City förbi Arsenal i Premier League

Onsdag 15 februari 2023. Manchester City är ny serieledare i Premier League efter 3-1-vinst i seriefinalen borta mot Arsenal.

England: Premier League

City ny serieledare - sänkte Arsenal

Manchester City vann seriefinalen borta mot Arsenal med 3-1 och tog över förstaplatsen i Premier League.

3-1-segern på Emirates Stadium innebär att både City och Arsenal har 51 poäng. City toppar tack vare bättre målskillnad men Arsenal har en match mindre spelad.

Arsenal bjöd City på ledningsmålet i första halvlek. En misslyckad bakåtpassning hamnade hos Kevin De Bruyne, som satte bollen i mål. Bakayo Saka kvitterade på straff i slutet av första halvlek, som Arsenal ägde till stora delar.

Matchavgörandet kom under sista fjärdedelen. Jack Grealish satte 2-1 i 72:a minuten och Erling Haaland 3-1 i 82:a.

Arsenal åkte på sin första hemmaförlust i ligan på 14 matcher, den första sedan 9 april förra säsongen.

Dagens duell

14-1

Manchester City är Arsenals mardömsmotståndare. På de 15 senaste mötena har City vunnit 14, Arsenal bara en. Räknar man bara ligamatcher var det Citys elfte raka seger över The Gunners.

Arsenal Manchester City

Tabelltoppen

Poäng i blått, antal spelade matcher inom parentes.

Dortmund sänkte Chelsea

Borussia Dortmund vann med matchens enda mål i den första åttondelsfinalen mot Chelsea. Benfica segrade med 2-0 i Brugge.

Borussia Dortmund har fått en flygande start på året. 1-0-seger över Chelsea efter mål av Karim Adeyemi var de gulsvartas sjunde på lika många matcher (18-6 i mål). Fem segrar i ligan, en i cupen och nu fördel inför returen på Stamford Bridge 7 mars. Chelsea har i stället radat upp fyra raka utan vinst.

Benfica är på god väg mot kvartsfinal efter 2-0-segern borta mot Club Brugge. João Mário gav portugiserna ledningen på straff i början av andra halvlek och David Neres fastställde slutresultatet i 88:e. Belgarnas förhoppning om en mirakelvändning är minimala efter blott en vinst på de elva senaste tävlingsmatcherna.

Club Brugge Benfica Borussia Dortmund Chelsea
Spanien: La Liga

Benzema och Real tar in

Real Madrid vann hängmatchen mot jumbon Elche med 4-0 och reducerade Barcelonas serieledning från elva till åtta poäng. Karim Benzema svarade för två av målen, båda på straff, och klev upp som tvåa i skytteligan, tre mål bakom Barcelonas Robert Lewandowski.

England: Championship

Middlesbrough vände och vann i Sheffield

Sheffield United tog ledningen i toppmötet hemma mot Middlesbrough, som dock vände och vann med 3-1. Därmed lever kampen kring uppflyttningsstrecket. Sheffield United är tvåa, nu sju poäng före Middlesbrough, som dock har en match mer spelad.

Danmark, Superliga: Spelschema 24 feb-31 mar
Irland, League of Ireland: Spelschema 24 feb-30 apr (Ny)

Till Ligor & cuper

Fotbollsguiden

21:00 Arsenal - Manchester City

Premier League Seriefinal på Emirates Stadium. Arsenal är i ledning men avståndet ned till Manchester City har krympt till tre poäng efter helgens omgång. Arsenal spelade 1-1 mot Brentford medan City vann med 3-1 över Aston Villa. City trivs strålande mot just Arsenal - sex raka segrar och 13 segrar på de 14 senaste mötena. När lagen möttes i FA-cupen i slutat av januari vann City med 1-0.

18:45 Barcelona - Manchester United

UEFA Europa League Två av förhandsfavoriterna i Europa League drabbar samman redan nu. Båda är dessutom i riktigt bra form. La Liga-ettan Barcelona har spelat 14-2-0 på de 16 senaste tävlingsmatcherna. Uniteds motsvarande facit är 13-2-1 vilket tagit laget upp till tredjeplats i Premier League och vidare i både FA-cupen och ligacupen.