ecst.se fotboll
Sporting CP, Lissabon
Sporting CP tar emot danska Midtjylland på Estádio José Alvalade i Lissabon. Foto: Elio Santos on Unsplash

Barcelona kryssade hemma

Torsdag 16 februari 2023. Barcelona fick nöja sig med 2-2 hemma mot Manchester United i Europa League. Sevilla är däremot på god väg mot avancemang liksom Fiorentina i Europa Conference League.

Internationellt: UEFA Europa League

United klarade 2-2 på Camp Nou

Det är liten fördel för Manchester United efter torsdagens 2-2 mot Barcelona på Camp Nou. Sevilla är på god väg mot avancemang efter 3-0 mot PSV.

Barcelona och Manchester United är två formstarka lag och kanske de starkaste aspiranterna på Europa League-titeln. Duellen på Camp Nou bjöd på fyra mål, som inträffade under 26 minuter i andra halvlek. Marcos Alonso sköt Barcelona till ledning, Marcus Rashford kvitterade och United tog ledningen genom ett självmål innan Raphinha utjämnade till slutresultatet 2-2.

Europa League-specialisterna Sevilla (vinnare sex gånger sedan 2006) vann med klara 3-0 hemma mot PSV. Ledningsmål på tilläggstid i första halvlek och ytterligare två under andra halvlekens första tio minuter.

Tyska uppstickarlaget 1. FC Union Berlin, som utmanar Bayern München om ligaguldet, klarade 0-0 borta mot Ajax. Juventus fick bara 1-1 hemma mot Nantes efter ledningsmål av Dusan Vlahović och fransk kvittering av Ludovic Blas.

Danska Midtjylland var nära en meriterande bortaseger mot Sporting CP men Emam Ashours ledningsmål i 77:e minuten kvitterades i fjärde tilläggsminuten av Sebastian Coates.

Ukrainska Shakhtar Donetsk spelade sitt hemmamöte med Stade rennais i Warszawa och vann med 2-1. Monaco vände 1-2-underläge borta mot Bayer Leverkusen till 3-2 efter segermål i 92:a minuten.

13

24 lag fördelade på 13 nationer återstår i Europa League varav åtta är direktkvalificerade för nästa omgång. Spanien, Frankrike, Nederländerna och Tyskland dominerar startfältet.

Fiorentina mot åttondelsfinal

Formsvaga Fiorentina rasar mot nedflyttningsstrid i Serie A men är i praktiken klara för åttondelsfinal i Europa Conference League.

Fiorentina har det tufft i Serie A. En poäng på de fem senaste matcherna har puttat ned laget till 14:e plats, sju poäng från nedflyttnings. Men i Europa Conference League kan laget räkna med åttondelsfinal efter klara 4-0 borta mot Sporting Braga. Luka Jović och Arthur Cabral svarade för två mål vardera i Braga.

Seger även för Lazio, 1-0 hemma mot CFR Cluj efter mål av Ciro Immobile. Turkiska mästarna Trabzonspor har åkt ur både Champions League och Europa League men har bra chanser till avancemang här efter 1-0 i första mötet hemma mot Basel.