fotboll

Måndag 9 maj 2022.

Sverige: Allsvenskan

Saidis hattrick bröt Degerfors förlustsvit

Degerfors var på väg mot sjunde förlusten på lika många matcher men 0-2 i Sundsvall vändes till 3-2 efter hattrick av Abdelrahman Saidi.

När Saku Ylätupa med en kvart kvar av ordinarie tid gjorde sitt och GIF Sundsvalls andra mål såg saken ut att vara klar. Giffarna gick mot en välbehövlig seger i jumbomötet med Degerfors och värmlänningarna stod redo att inkassera sjunde raka förlusten.

Då klev Abdelrahman Saidi in i handlingarna: reducering i 83:e minuten, kvittering i 89:e och segermål i 94:e.

Degerfors är kvar sist i tabellen men nu med alla övriga bottenlag inom räckhåll.

Alexander Jeremejeff utökade sin skytteligaledning när han med säsongens sjätte fullträff avgjorde (2-1) för sitt Häcken borta mot Varberg.

IFK Norrköping tog sin tredje raka seger, 1-0 borta mot Helsingborg. Djurgården spelade mållöst borta mot Elfsborg.

Sent mål tog Sunderland till kvalfinal

Semifinalreturen mellan Sheffield Wednesday och Sunderland slutade 1-1 sedan gästerna kvitterat i den 93:e minuten. Därmed är Sunderland klara för kvalfinal med sammanlagt 2-1. I finalen ställs laget mot Wycombe Wanderers. Finalvinnaren flyttas upp till Championship.

Abdelrahman Saidi

Degerfors är på väg mot sjunde raka förlusten. Då kliver Saidi in med ett äkta hattrick på elva minuter och vänder till säsongens första vinst.

Sunderland

Med ett publiksnitt på över 30.000 känns det som att Sunderland hör hemma högre upp i seriesystemet än den engelska tredjedivisionen. Fyra års ökenvandring kan snart vara slut - laget är klart för kvalfinal.

Milan

Första ligaguldet på elva år hägrar men ingen guldfrossa här. Fjärde raka segern tar laget tillbaka i ledning.

Leeds United

Pressade att ta poäng, då är det dumt att bjuda på en målvaktstavla i femte minuten och drabbas av en vårdslös utvisning i 27:e.

Fotbollsguiden

Måndag 9 maj 2022

21:00 Aston Villa - Liverpool

Premier League Tre matcher kvar och Liverpool lär inte ha utrymme för någon ytterligare poängförlust. The Reds är tre poäng och fyra mål efter ledande Manchester City. Aston Villa är fast förankrat i mitten av tabellen men har på senare år tvålat dit Liverpool rejält på hemmaplan - 7-2 i oktober 2020 och 5-0 i ligacupen i december 2019.