ecst.se fotboll
fotboll

Avspark 2020-21

Tisdag 28 juli 2020. Ny säsong i startgropen. Atalanta två mål från tresiffrigt. CFR Cluj en poäng från toppen.

Internationellt

Aktuellt

Ny säsong i startgropen

Säsongen 2020-21. Corona-pandemin försköt säsongen 2019-20, som kommer att pågå en bit in i augusti. Samtidigt har säsongen 2020-21 dragit igång och under ett par helger framöver bjuds det på premiäromgångar i ett flertal ligor. Som vanligt kan du följa vad som händer här på ecst.se/fotboll.

I början av mars gjorde alla ligor (utom den vitryska) uppehåll på grund av den pandemi som svepte över världen. För de flesta ligor innebar det ett tre månader långt uppehåll innan bollsparkandet återupptogs. Vissa ligor avbröt säsongen, andra pågår fortfarande. Traditionellt sett är maj den stora månaden för säsongsavslutningar, nu har dessa flyttats till juli-augusti som annars är den stora premiärperioden.

Säsongen 2020-21 är dock igång. Några cuper har redan påbörjats, i exempelvis Slovakien och Estland. Svenska cupen 2020-21 drar igång på fredag.

I Moldavien har till och med ligasäsongen 2020-21 satt igång och till helgen är det premiär i Skottland, Serbien och Bosnien-Hercegovina.

Som vanligt följer vi alla europeiska ligor och cuper med resultat, tabeller, statistik och så klart nyheter. Bäst översikt över tävlingarna vi bevakar hittar du på sidan Ligor & cuper.

Vi listar även upp nya tävlingar under rubriken Nya matcher i den gula boxen på startsidan.

Atalanta två mål från tresiffrigt

Serie A. Atalanta 2-1-besegrade Parma och har inför sista omgången gjort 98 mål i säsongens ligaspel. Två kvar till milstolpen 100.

Atalanta är kvar på tredjeplats eftersom även tvåan Inter vann sin match, 2-0 mot Napoli.

Internationellt

Europa runt

Cluj utmanar om guldet

Rumänien. De senaste två säsongernas mästare CFR Cluj 2-1-besegrade Botoşani och har med två omgångar kvar bara en poäng upp till ledande Universitatea Craiova. Lagen möts i sista omgången.

Agendan

Agendan

Tisdag 28 juli 2020

21:45 Internazionale - Napoli

Serie A . Inter, Atalanta och Lazio gör upp om palceringarna 2-4. Inter har en poängs marginal till övriga två.

Onsdag 29 juli 2020

19:00 Degerfors - Öster

Superettan . Toppmöte mellan serieledande Degerfors och femman Öster, som är fyra poäng efter. Degerfors hade fyra raka segrar innan fredagens 1-1 mot Örgryte. Öster är Superettans målsnålaste lag (8-6 på åtta matcher) och i dålig form med bara två poäng på de tre senaste.

20:30 Trabzonspor - Alanyaspor

Türkiye Kupasi . Cupfinal mellan Trabzonspor, som slutade tvåa i ligan, och tabellfemman Alanyaspor.

20:45 Brentford - Swansea City

Kval. Semifinalretur. Swansea vann förssta mötet med 1-0 efter sent mål av Andre Ayew. Vinnaren till kvalfinal.

19:30 Udinese - Lecce

Serie A . Genoa och Lecce duellerar om nytt kontrakt. Lecce har fyra poäng upp och måste vinna mot ett Udinese som nyss säkrat nytt kontrakt.