ecst.se fotboll
Fotboll
Foto: Ahundt, Pixabay

Zlatan sköt Milan till Europa

Tisdag 21 juli 2020. Ibrahimović säkrade europacupspel åt Milan. Villa och Watford bytte plats kring strecket.

Villa och Watford bytte plats kring strecket

Premier League. I näst sista omgången klev Aston Villa upp på rätt sida nedflyttningsstrecket. Detta efter en 1-0-seger mot Arsenal samtidigt som Watford föll 0-4 mot Manchester United och därför hamnade under strecket.

Det blir en dramatisk säsongsavslutning på söndag. Just nu är fem lag inblandade i streckstriden (West Ham lämnar dock nedflyttningsstriden om laget tar poäng i onsdagens möte med Manchester United):

16. West Ham United 37 poäng (-13 i målskillnad)
17. Aston Villa 34 (-26)
18. Watford 34 (-27)
19. Bournemouth 31 (-27)

Watfords storförlust mot City blev extra kostsam. Ett hälften så stort nederlag och laget hade varit kvar ovanför strecket.

I sista omgångar spelar Watford mot Arsenal, Bournemouth möter Everton och dessutom spelar West Ham mot Aston Villa.

Ibrahimović säkrade europacupspel åt Milan

Serie A. Zlatan Ibrahimović svarade för båda målen när Milan 2-1-vann mot Sassuolo och säkrade en plats i Europa League i höst.

Milan låg inför matchen på sista Europa League-plats och Sassuolo på platsen efter men åtta poäng bakom. Således var det Sassuolo som behövde en seger för att hålla liv i duellen. Men Ibrahimović gjorde både 1-0 i 19:e minuten och 2-1 på tilläggstid i första halvlek.

Med tre omgångar kvar skiljer det elva poäng mellan lagen och därmed är Europa League-platsen Milans.

Atalanta 1-0-besegrade Bologna och klev upp som ny tabelltvåa åtminstone för en dag. Sex poäng upp ill ledande Juventus innebär att guldhoppet lever.

Internationellt

Europa runt

Agendan

Agendan

Tisdag 21 juli 2020

19:30 Atalanta - Bologna

Serie A . Än lever gulddrömmarna för Atalanta men då finns inget utrymme för poängförluster som mot mittenlaget Hellas Verona senast. Udinese har sju poäng till nedflyttningsplats och har således att spela för också.

21:15 Aston Villa - Arsenal

Premier League . Arsenal kan lägga allt krut på den stundande cupfinalen mot Chelsea - lagets chans till europacupspel i höst. Aston Villa är på fel sida nedflyttningsstrecket, tre poäng bakom Watford över detsamma.

Onsdag 22 juli 2020

19.00 Häcken - AIK

Allsvenskan . Häcken har kryssat i fem av nio matcher men bara förlorat en och tillhör därför toppskiktet. AIK har spelat 3-3-3 och återfinns i mitten av tabellen.

19:00 Manchester United - West Ham United

Premier League . En poäng och Manchester United kliver förbi Leicester upp på fjärde och sista Champions League-plats. West Ham har i praktiken säkrat nytt kontrakt men en poäng skulle definitivt säkra det.

20:30 Brentford - Barnsley

Championship . Efter en lång segersvit föll Brentford otippat senast och missade att ta över andraplatsen. För att lyckas i sista omgången krävs det att Londonlaget tar en poäng mer än nuvarande tvåan West Bromwich. Barnsley är nästjumbo med två poäng upp till säker mark och måste vinna.

21:45 Internazionale - Fiorentina

Serie A . Bara seger mot mittenlaget Fiorentina räknas om Inter ska kunna utmana Juventus om ligaguldet.