ecst.se fotboll
fotboll
Atalanta är med 93 mål överlägset målfarligaste laget i Serie A. Illustration: ecst.se

Atalanta mot italienska målrekord

Tisdag 14 juli 2020. Atalanta fortsätter ösa in mål. Största förlusten på 109 år för Hull. Mållöst toppmöte mellan WBA och Fulham. Chelsea mot Champions League. Ararat-Armenia mästare.

Atalanta fortsätter ösa in mål

Serie A. Atalanta körde över Brescia med 6-2 och klev upp som ny tvåa i Serie A. När det kommer till antal gjorda mål toppar laget från Bergamo i överlägsen stil.

Med 93 gjorda mål och fem matcher kvar att spela finns goda möjligheter för Atalanta att komma upp i tresiffrigt med gjorda mål. Det har inte hänt i Serie A sedan säsongen 1950-51 då både Milan och Inter fick ihop till 107 mål och Juventus 103.

Det är inte bara målformen som är på topp. Laget har spelat 10-1-0 på de elva senaste och ligger med en match mer spelad än övriga topplag på andraplats, sex poäng efter Juventus och två före Inter och Lazio. Skulle den placeringen stå sig är det Atalantas bästa någonsin i Serie A.

Målrekord i Serie A

Flest ligamål under en och samma säsong.
125: Torino 1947-48
118: Milan 1949-50
115: Torino 1928-29
107: Milan 1950-51
107: Inter 1950-51
104: Torino 1946-47
103: Juventus 1950-51
100: Juventus 1949-50

Största förlusten på 109 år

Championship. Hull Citys jakt på nytt kontrakt fick sig en rejäl törn. Stryk mot Wigan med 0-8 - klubbens största förlust sedan 1911.

Hull ligger precis under nedflyttningsstrecket och hade chans att ta sig upp på rätt sida. Då krävdes seger mot mittenlaget Wigan. Redan i första minuten tog Wigan ledningen och sedan kom den stora kollapsen.

Inom loppet av 18 minuter i slutet av första halvlek släppte Hull in sex mål. 0-7 i halvtid blev till slut 0-8. Det är klubbens största förlust sedan 0-8 mot Wolverhampton i november 2011. För Wigan var segern den största någonsin i ligasammanhang.

Hull är kvar under strecket, en poäng bakom Charlton som har en match tillgodo.

Luton spelade 1-1 mot Queens Park Rangers och är uppe jämsides med Hull. Förra säsongens Premier League-lag Huddersfield spelade mållöst mot Sheffield Wednesday och riskerar fortfarande nedflyttning. Avståndet ned till Hull och Luton är bara tre poäng.

Mållöst toppmöte

Championship. Toppmötet mellan West Bromwich och Fulham slutade 0-0.

WBA är kvar på andraplats, fyra poäng före Brentford (som har onsdagens match mot Preston tillgodo) och fem före Fulham, som med bara två matcher kvar att spela knappast lär ta den andraplats som ger en direktbiljett upp till Premier League.

Cardiff på sista playoffplats vann med 2-1 mot Derby och håller närmaste utmanaren Millwall på två poängs avstånd. Under onsdagen kan både Swansea och Preston tränga sig in mellan lagen.

Chelsea mot Champions League

Premier League. Olivier Giroud svarade för matchens enda mål när Chelsea fick nedflyttningsklara Norwich City på fall.

Segern innebär att Chelsea befäste tredjeplatsen och i sämsta fall kommer ha en Champions League-plats med fem poängs marginal inför de två avslutande omgångarna.

Internationellt

Europa runt

Ararat-Armenia mästare - vann avslutande seriefinal

Armenien. Ararat-Armenia tog sitt andra ligaguld i sin andra säsong i högsta serien. Den här gången säkrades ligaguldet i sista omgångens avgörande seriefinalen mot Noah, som Ararat-Armenia vann med 2-0.

Agendan

Agendan

Tisdag 14 juli 2020

18:00 West Bromwich Albion - Fulham

Championship . Toppmöte mellan tvåan West Bromwich och fyran Fulham. Med tre omgångar kvar har WBA tre poäng ned till Brentford och fyra till Fulham. En förlust här och de två sista omgångarna blir riktiga rysare.

21:45 Atalanta - Brescia

Serie A . Formtoppade Atalanta var en straff i 90:e minuten från att bortabesegra Juventus. Självförtroendet borde vara på topp och andraplatsen är bara en poäng bort. Brescia är nästjumbo och livlinorna börjar ta slut. Seger är i praktiken ett måste för att kunna hoppas på nytt kontrakt.

Onsdag 15 juli 2020

19:00 AIK - Sirius

Allsvenskan . AIK har en svårslagen förmåga att med högt ställda förväntningar hamna på efterkälken redan under våren. Årets säsong är inget undantag och fyra raka utan seger, varav förlust mot jumbon senast, sätter extra stor press på de svartgula. Sirius är tvärtom en positiv överraskning. Bara en förlust hittills och tätkänning.

18:00 Brentford - Preston North End

Championship . Formstarka Brentford radar upp segrar och har chans på en direktbiljett till Premier League. Preston är två poäng från playoffplats men inte i samma fina form.

21:15 Arsenal - Liverpool

Premier League . Arsenal förlorade nyckelmatchen och derbyt mot Tottenham senast. Nu är det bara segrar som gäller om laget ska nå europacupspel i höst. Redan klara mästarna Liverpool har inget att spela för.

21:45 Sassuolo - Juventus

Serie A . Juventus är på väg mot nytt ligaguld men utmanas fortfarande av såväl Inter, Lazio som Atalanta. En poäng på de två senaste tyder på lite guldfrossa, minsann. Sassuolo har radat upp fyra raka segrar och kan nå en Europa League-plats om sviten förlängs.