ecst.se fotboll

Stuttgart två efter 0-2-vändning

Torsdag 28 maj 2020. VfB Stuttgart vände 0-2 till 3-2 i toppmötet med Hamburg och är ny tvåa i den tyska andradivisionen. Den danska ligan tjuvstartade med en hängmatch och Premier League drar igång 20 juni med Merseysidederby.

Oavgjort i dansk öppningsmatch

Superligaen. Den danska ligan nystartade med hängmatchen AGF-Randers inför tomma läktare. 1-1 sedan hemmalaget kvitterat på tilläggstid.

Så spelas Superligaen

24 av grundseriens 26 omgångar är spelade.
Lag 1-6 fortsätter i mästerskapsserien (10 omgångar).
Lag 7-12 fortsätter i kvalserier - två grupper med fyra lag i varje där de två bästa i varje grupp går vidare till kval för Europa League-spel och de två sämsta i varje grupp går vidare till nedflyttningskval.

Lag 1 i mästerskapsserien går till Champions League.
Lag 2 i mästerskapsserien går till Europa League.
Lag 3 i mästerskapsserien samt lag 1-2 i de båda kvalserierna spelar kval om en plats i Europa League.

Stuttgart ny tvåa - vände 0-2 till 3-2 i toppmötet

2. Bundesliga. VfB Stuttgart och Hamburger SV bytte plats kring uppflyttningsstrecket 2-0 till Hamburg i halvtid blev 3-2 till Stuttgart.

Både Hamburg och Stuttgart kom till spel med vacklande formkurvor. Det såg ut som om HSV skulle befästa sin andraplats med två mål före paus. Men hemmalaget vaknade till i andra halvlek, reducerade efter ett par minuter, kvitterade efter en timmes spel och fullbordade vändningen på tilläggstid genom inhopparen Gonzalo Castro.

Efter 28 av 34 omgångar toppas den tyska andradivisionen av Arminia Bielefeld med 53 poäng. Stuttgart är ny tvåa med 48, kvalplacerade Hamburg har 46. Topptrion jagas av framförallt Heidenheim (45) och Darmstadt (42).

Internationellt

Europa runt

Premier League nystartar 20 juni med Merseysidederby

England. Den 20 juni drar Premier Leaue igång igen. Bland första paren ut finns Merseysidederbyt mellan Everton och Liverpool. De sistnämnda toppar tabellen 25 poäng före Manchester City (som möter Chelsea borta) och säkrar ligaguldet vid derbyvinst samtidigt som City förlorar.

Aktuell tabell och första omgången efter Coronauppehållet.

Agendan

Agendan

Torsdag 28 maj 2020

20:30 VfB Stuttgart - Hamburger SV

2. Bundesliga . Streckmatch mellan trean VfB Stuttgart och tvåan Hamburger SV på varsin sida uppflyttningsstrecket. Tuff period för HSV, som spelade 0-0 i seriefinalen mot Arminia Bielefeld i söndags. Stuttgart är en poäng bakom men formen med en poäng på de fyra senaste är illavarslande.

Fredag 29 maj 2020

20:45 Salzburg - Austria Lustenau

ÖFB-Cup . Cupfinal! Salzburg är i sin sjunde raka cupfinal. Av de sex tidigare har laget vunnit fem. Klubben dominerar österrikisk fotboll stort och har förutom cupframgångarna sex raka ligatitlar. Dock bara en andraplats just nu. Austria Lustenau är ett mittenlag i andradivisionen som aldrig unnit en stor titel.

Instagram Facebook Twitter YouTube Pinterest LinkedIn