ecst.se fotboll
fotboll
Foto: Jasper Garratt, Unsplash

Fotbollen först ut på Färöarna

Lördag 9 maj 2020. Färöarna blev första europiska nation att dra igång med fotbollen efter Corona-karantän. Ligapremiären bjöd på en repris av fjolårets avgörande guldmatch

Färöarna först ut efter Corona - guldmatch i repris

Betri deildin. Färöarna blev första europiska nation att dra igång med fotbollen efter Corona-karantän. Ligapremiären bjöd på en repris av fjolårets avgörande guldmatch.

Den färöiska ligan skulle haft sin premiär i början av mars men Corona-pandemin satte stopp. Efter två månaders uppehåll i hela Europa (förutom i Vitryssland) är det på Färöarna man är först att sätta bollen i rullning igen.

Förra året avslutades på ett fantastiskt sätt med en direkt avgörande seriefinal mellan B36 och KÍ inför smått osannolika 6 000 åskådare (matcherna brukar i snitt ses av några hundra åskådare). KÍ vann med 3-0 och tog hem guldet.

De två guldduellanterna möttes också när årets ligaspel drogs igång men inte med samma uppståndelse som i fjol. Den här gången fick B36 revansch med en 2-0-seger efter två sena mål.

Offside livesänder färöiska ligan

Betri deildin. Den första livesända matchen på över två månader inträffade under lördagen när Offside visade premiären mellan NSÍ och TB. Kostnad? Frivillig!

Läs mer om Offsides sändning här.

Bäst koll på resultat, tabeller och statistik från Betri deildin har du här på ecst.se.

Internationellt

Europa runt

Mållöst Torpedo missade serieledningen

Vitryssland. Torpedo BelAZ hade chans på serieledningen men 0-0 borta mot Slavia Mozyr innebär att laget klev upp på andraplats, en poäng bakom ledande Slutsk.

Agendan

Agendan

Lördag 9 maj 2020

18:00 KI - B36

Betri deildin . Premiär i den färöiska ligan mellan fjolårets toppduo. KI är regerande mästare.

Söndag 10 maj 2020

19:00 Dinamo Brest - Dinamo Minsk

Vysheyshaya Liga . Regerande mästarna Dinamo Brest har öppnat mediokert och ligger på elfte plats. Dinamo Minsk har för vana att tillhöra toppen men har öppnat ännu sämre med en 13:e plats.