Wembley Stadium, London

Söndag 13 juni 2021.

Internationellt: UEFA Euro 2020

Ukrainas upphämtning förgäves

Ukraina hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Nederländerna men föll till slut med 2-3. England startade EM med en 1-0-seger över Kroatien på Wembley och Österrike satte Nordmakedonien på plats med 3-1.

Med två mål på sex minuter i början av andra halvlek såh Nederländerna ut att knocka Ukraina. Georginio Wijnaldum satte ettan i 52:a minuten, Wout Weghorst 2-0 i 58:e. Men Ukraina svarade med två mål inom loppet av fyra minuter - reducering av Andriy Yarmolenko och kvittering av Roman Yaremchuk - i 75:e respektive 79:e minuten. Ett skakat Nederländerna tog dock en tippad seger hemma i Amsterdam efter Denzel Dumfries segermål i 85:e.

Formstarka England fortsätter vinna och hålla tätt. 1-0 mot Kroatien efter mål av Raheem Sterling var sjunde raka segern och sjätte nollan på dessa sju matcher.

Nordmakedonien höll 1-1 mot Österrike fram till 78:e minuten. Två sena mål från två olika inhoppare gav till slut Österrike 3-1.

Girona vände och vann i första kvalfinalen

Girona tog ett stort steg mot La Liga. Tidigt baklängesmål borta mot Rayo Vallecano vändes till 2-1-seger efter mål strax före och precis efter paus. Retur i kvalfinalen nästa söndag.

Rayo Vallecano
1-2
Girona
Sverige: Superettan
Sverige IFK Värnamo

IFK Värnamo missade serieledningen

I går tappade IFK Värnamo serieledningen till Landskrona. I dag hade laget chans att återta ledningen men föll med matchens enda mål hemma mot Trelleborg. Värnamo kvar på andraplats, Trelleborg upp till fjärde, bara en poäng efter just Värnamo.

IFK Värnamo
0-1
Trelleborg
Norge: Eliteserien
Norge Bodø/Glimt

Bodø/Glimt tillbaka i toppen

Regerande mästarna Bodø/Glimt är tillbaka i serieledning. 2-0 hemma mot Mjøndalen var femte segern på sju matcher och placerar Bodø/Glimt en poäng före Kristiansund.

Rosenborg hade chans på serieledningen men ett tidigt ledningsmål blev till förlust 1-2 och därmed en fjärdeplats i Eliteserien.

15:00 Skottland - Tjeckien

UEFA Euro 2020 Två lag som utmanar främst Kroatien om andraplatsen. I VM-kvalet i mars kryssade Skottland mot både Österrike och Israel innan man tog en 4-0-seger över Färöarna. 1-0 i genrepet mot Luxemburg imponerar inte. Tjeckiens VM-kval i mars bjöd på 6-2 mot Estland, 1-1 mot Belgien och avslutningsvis 0-1 mot Wales.

Skottland
0-2
Tjeckien
18:00 Polen - Slovakien

UEFA Euro 2020 Sveriges blivande motståndare i gruppspelet. Polen har bara en vinst på de sju senaste. och känns lite på dekis. Detsamma gäller Slovakien, som kryssat i fyra av de fem senaste, bland annat svaga 2-2 hemma mot Malta i VM-kvalet.

21:00 Spanien - Sverige

UEFA Euro 2020 Dags för blågul EM-premiär mot självaste Spanien. Lagen duellerade redan i EM-kvalet (1-1 i Solna, 0-3 i Madrid) och lagen ska duellera även i VM-kvalet i höst.

Sverige brukar kunna ställa till det för spanjorerna när de är på besök i norr. Men i Spanien går det sällan vägen för de våra: 0-3 o EM-kvalet 2019, 0-3 i EM-kvalet 2007, 0-4 i en landskamp 1998. Men för 33 år sedan lyckades Sverige bortabesegra spanjorerna.