Cupskrällar i Copa del Rey

Tisdag 5 januari 2021. Division tre-lagen Ibiza och Córdoba slog ut Celta Vigo och Getafe. Men i den engelska ligacupen stod Tottenham pall för favorittrycket mot Brentford.

Spanien

Division tre-lag knockade Celta Vigo i cupen

Copa del Rey. Division tre-laget Ibiza knockade formstarka La Liga-åttan Celta Vigo med 5-2 när andra omgången av den spanska cupen drog igång.

Andra omgången av Copa del Rey bjöd på ett par skrällar direkt. Formstarka Celta Vigo, åtta i La Liga, knockades av division tre-laget UD Ibiza. Tre mål på 16 minuter gav Ibiza 3-0 i halvtid och till slut 5-2.

Även Córdoba, som för sex år sedan spelade i La Liga men numera håller till i trean, bjöd på cupskräll när laget vann med 1-0 mot Getafe.

Sevilla vann med blygsamma 2-0 mot Linares Deportivo och Real Valladolid behövde förlängning för att besegra Marbella med 3-2.

Spurs till ligacupfinal

EFL Cup. Tottenham Hotspur är klara för ligacupfinal efter 2-0 i derbyt mot Brentford.

Moussa Sissoko gav Spurs ledningen redan i tolfte minuten och Son Heung-Min punkterade semifinalen med sitt 2-0-mål i 70:e minuten.

Tottenham är i final för nionde gången och har hittills fyra segrar och fyra förluster. Motståndarna utses i morgon i Manchester-derbyt mellan United och City.