ecst.se fotboll
Sevilla vs Real Betis

Torsdag 11 juni 2020.

Sevilla starkast i derbyt

La Liga. Första La Liga-matchen på tre månader såg Sevilla 2-0-besegra Real Betis och stärka tredjeplatsen i tabellen.

Derbyt mellan Sevilla och Real Betis är vanligtvis Spaniens hetaste där känslorna inte sällan kokar över. Men den här gången var det match inför tomma läktare på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Segern innebär att Sevilla stärkte tredjeplatsen i La Liga och tog in på ledande Barcelona, som dock är åtta poäng bort. Dessutom utökade man avståndet till den klunga med Real Sociedad, Getafe, Atlético Madrid och Valencia i täten som utmanar om en Champions League-plats.

Sevilla vs Real Betis

Facit från 130 möten i ligan, cupen och europacuperna.

131 matcher
62 segrar för Sevilla
31 oavgjorda
38 segrar för Real Betis
207 mål för Sevilla
157 mål för Real Betis

Sverige

3 dagar kvar...

...till allsvensk premiär

Internationellt

Europa runt

Agendan

Agendan

Torsdag 11 juni 2020

Nystarten för La Liga inleds med ett hett derby.

 

22:00 Sevilla - Real Betis

La Liga . Den spanska ligan nystartar med ett prestigeladdat derby. Vanligtvis är det kokande arenor när Sevilla och Real Betis drabbar samman, den här gång kommer dock läktarna att gapa tomma. Sevilla ligger trea men utmanas om en Champions League-plats av en rad lag alldeles bakom i tabellen. Real Betis är på tolfte plats och har främst ett nytt kotnrakt att säkra.

Fredag 12 juni 2020

Den turkiska ligan drar igång igen.

 

20:00 Göztepe - Trabzonspor

Süper Lig . Turkiska ligan nystartar och första paret ut är mittenlaget Göztepe mot serieledande Trabzonspor. Toppstriden är stenhård med fyra lag inom fyra poängs marginal så det finns dåligt med utrymme för att slarva.

22:00 Valencia - Levante

La Liga . Derby! Tabellsjuan Valencia jagar Champions League-status (bara fyra poäng upp) medan mittenlaget Levante på 13:e plats främst siktar på att fortsätta hålla undan för bottenlagen.