ecst.se fotboll

Dagens resultatservice:

9 tävlingar

12 matcher

12 resultat

8 matchfakta

» Till resultatservicen

 

Fotboll
Foto: Abigail Keenan, Unsplash

Premiärhelg för den nya säsongen

Fredag 12 juli 2019. Under helgen är det premiäromgång för de allra tidigaste av ligorna säsongen 2019-20. Danmark, Ryssland, Bulgarien, Rumänien och Tjeckien har öppningsmatcher under fredagskvällen, Slovenien på lördag.

Internationellt
Internationellt

Ligapremiär 2019-20!

Internationellt. Säsongen 2019-20 drar igång på allvar i helgen med premiäromgång i sex olika ligor. Under fredagen spelas öppningsmatcher i Danmark, Ryssland, Bulgarien, Rumänien och Tjeckien och på lördag startar ligan i Slovenien. Även den skotska ligacupen drar igång med första omgångens gruppspelsmatcher.

De stora ligorna dröjer dock. Engelska Premier League startar 9 augusti, liksom franska Ligue 1. Tyska Bundesliga och spanska La Liga har premiär 16 augusti medan italienska Serie A dröjer till 24 augusti.

 
Internationellt
Europa runt

Sent segermål för Midtjylland

Danmark. Danska Superliga öppnade med ett toppmöte mellan förra säsongens tvåa och trea, Midtjylland mot Esbjerg. De förstnämnda vann med matchens enda mål, inprickat i 90:e minuten av isländske inhopparen Mikael Anderson. Midtjylland har tillhört toppkvartetten sex år i rad och vunnit ligan två gånger sedan 2015.

Jablonec vinnare i grönvit öppningsmatch

Tjeckien. Öppningsmatchen i den tjeckiska ligan mellan grönvita Jablonec och tillika grönvita Bohemians 1905 slutade 2-0 till de förstnämnda efter två mål av Jan Matoušek.

Mållös ligastart

Rumänien. Den rumänska ligan öppnade med ett mållöst möte mellan Voluntari och Sepsi, båda mittenlag förra säsongen.

Hearts vann cuppremiären efter straffar

Skottland. Gruppspelet i den skotska ligacupen drog igång under fredagskvällen då Hearts och Dundee United spelade 1-1. Bonuspoängen gick till hemmalaget, som vann straffläggningen.

 
Agendan
Agendan

Lördag 13 juli 2019

16:00 AIK - Elfsborg

Allsvenskan (1). AIK:s Champions League-äventyr startade tungt med 1-2-förlust borta mot Ararat-Armenia. Laget har svårt att få till det framåt även om det var primärt bakåt som det strulade till sig i Armenien. Seger mot Elfsborg tar laget upp på andraplats och sätter press på nuvarande toppduo Malmö FF och Djurgården, som möts på söndag. Elfsborg har fem raka utan vinst och är på väg ned till undre halvan av tabellen.

16:00 Falkenberg - IFK Göteborg

Allsvenskan (1). Nästjumbon Falkenberg åkte på storstryk mot Hammarby, underläge 0-6 blev till slut 2-6. Dessförinnan tre raka utan förlust, så laget är inte i en nattsvart trend. IFK utmanar topptrion men blandar och ger. Efter sommaruppehållet har laget kryssat i Östersund och tagit en uddamålsvinst hemma mot bottenlaget GIF Sundsvall.

Uppdateringar
Uppdateringar

De senaste uppdateringarna

Fredag 12 juli 2019

Bulgarien, A PFG (1): Ny tävling!

Danmark, Superliga (1): Ny tävling!

Kroatien, Hrvatski nogometni superkup: Final Ny tävling!

Rumänien, Liga I (1): Ny tävling!

Ryssland, Premjer-Liga (1): Ny tävling!

Skottland, Scottish League Cup (L): Första omgången, gruppspel Ny tävling!

Slovakien, Slovenský Superpohár (S): Final Ny tävling!

Slovenien, 1. SNL (1): Ny tävling!

Tjeckien, Synot liga (1): Ny tävling!

Tjeckien, Český Superpohár (S): Final Ny tävling!

Onsdag 3 juli 2019

Bulgarien, Superkupa na Bulgaria (S): Final Ny tävling!

Polen, Superpuchar Ekstraklasy (S): Final Ny tävling!