ecst.se fotboll

Dagens resultatservice:

6 tävlingar

16 matcher

16 resultat

13 matchfakta

» Till resultatservicen

 

Fotboll
Foto: Nik Shuliahin, Unsplash

Måndag 25 mars 2019.

Internationellt
Internationellt | UEFA

England vände underläge till ny utklassning

Grupp A. England stormar fram mot slutspel. 5-0 mot Tjeckien i fredags följdes upp av 5-1-seger borta mot Montenegro trots underläge. 10-1 på två matcher och fyra poäng ned till tvåan Bulgarien, som fick nöja sig med 1-1 mot Kosovo.

Serbien tog poäg i Portugal

Grupp B. 1-1 mot Serbien innebär att Portugal öppnat kvalet föga övertygande med två kryss på hemmaplan. Luxemburg var på väg mot en överraskande poäng hemma mot Ukraina men ett självmål i 93:e minuten gav gästerna seger med 2-1 och därmed ledning i gruppen.

Frankrike körde över Island

Grupp H. Island utmanade världsmästarna Frankrike i Paris i en och en halv halvlek. Men tre mål på 16 minuter under matchens sista fjärdedel innebar betryggande 4-0 till Frankrike, som toppar gruppen med sex poäng, lika många som Turkiet efter 4-0 mot Moldavien.

12

Kosovo är UEFA:s yngsta medlem, som gjorde debut i tävlingssammanhang i och med VM-kvalet 2016-17. Det kvalet slutade med en poäng på tio matcher och solklar jumboplats. Sedan dess har vinden vänt, 1-1 i måndagens match mot Bulgarien var lagets 12:e raka utan förlust (åtta segrar och fyra oavgjorda).

4

EM-kvalets skytteliga toppas just nu av två spelare, Englands Raheem Sterling och Israels Eran Zahavy med fyra mål vardera.

 
Internationellt
Internationellt

Haiti bäst i största och kortaste ligan

CONCACAF Nations League. Tänk er 34 lag i en och samma liga. Tänk er att ligan är färdigspelad efter fyra omgångar. Där har ni kvalet till nordamerikanska Nations League.

I september sätter den nordamerikanska versionen av Nations League igång. Totalt 40 nationer delas upp i tre olika divisioner. De sex topprankade är direktkvalificerade för League A, övriga 34 har sedan i höstas spelat i ett Nations League-kval där samtliga lag har samlats i en och samma tabell, bara spelat fyra matcher vardera och utifrån dessa delats upp i de tre divisionerna.

Haiti, Kanada och Martinique klarade sig genom kvalet med fyra raka segrar och går tillsammans med Curaçao, Bermuda och Kuba till League A, dit Mexiko, USA, Costa Rica, Panama, Honduras och Trinidad och Tobago redan är direktkvalificerat.

 
Internationellt
Europa runt

Mallorca på playoffplats

Spanien. Mallorca besegrade Real Zaragoza med 3-0 och klev upp på playoffplats, två poäng före Cádiz. Zaragoza toppar publikligan i den spanska andradivisionen men ligger risigt till i tabellen, fyra poäng från nedflyttning.

 
Agendan
Agendan

Tisdag 26 mars 2019

20:45 Norge - Sverige

Kval till Euro 2020. Lekar man med tanken att Spanien svarar upp till förväntningarna och vinner gruppen är det Sverige, Norge och Rumänien som gör upp om andraplatsen. Sveriges 2-1 mot Rumänien var tre viktiga poäng och vinst även i Oslo innebär att de blågula redan efter två omgångar kopplat greppet om andraplatsen. Norge föll knappt, 1-2, borta mot Spanien. Sverige och Norge brukar duellera i landskamper men senaste tävlingsmatcherna nationerna emellan är från VM-kvalet 1976-77 då lagen vann varsin hemmamatch.

Uppdateringar
Uppdateringar

De senaste uppdateringarna

Söndag 24 mars 2019

Sverige, Allsvenskan (1): Ny tävling!

Sverige, Superettan (2): Ny tävling!

Tisdag 19 mars 2019

Internationellt | UEFA, Kval till Euro 2020: Gruppspel Ny tävling!

Kazakstan, Kubok Kasakstana (C): Första omgången, gruppspel Ny tävling!

Måndag 18 mars 2019

Island, Lengjubikar (L): Semifinaler

Lördag 16 mars 2019

Finland, Suomen Cup (C): Andra omgången

Torsdag 14 mars 2019

Sverige, Svenska cupen (C): Semifinaler

Onsdag 13 mars 2019

Albanien, Kupa e Shqipërisë (C): Kvartsfinaler

Serbien, Lav Kup Srbije (C): Kvartsfinaler

Slovakien, Slovnaft Cup (C): Kvartsfinaler

Ungern, Magyar Kupa (C): Kvartsfinaler

Tisdag 12 mars 2019

Gibraltar, Rock Cup (C): Kvartsfinaler

Onsdag 6 mars 2019

Internationellt, UEFA Europa League: Åttondelsfinaler

Frankrike, Coupe de France (C): Semifinaler

Irland, League of Ireland (1): Ny tävling!

Tisdag 5 mars 2019

Georgien, Umaglesi Liga (1): Ny tävling!