» Till resultatservicen

Efterlängtad Rangers-vinst i Old Firm
Efterlängtad Rangers-vinst i Old Firm. Illustration: ecst.se

Rangers sänkte Celtic

Lördag 29 december 2018. För första gången sedan 2012 lyckades Rangers besegra Celtic i Premiership. Old Firm-segern innebär dessutom att båda lagen har lika många poäng i toppen av Premiership. Efterlängtad seger även för Chievo i Serie A och en seger i mängden för Liverpool i Premier League.

Skottland
Skottland

Efterlängtad derbyseger för Rangers

Premiership. Rangers tog hem Old Firm-drabbningen mot Celtic med matchens enda mål. Det var en efterlängtad derbytriumf, den första i ligan sedan 2012, och innebär att lagen är jämsides i tabellen.

Celtic har vunnit ligan sju år i följd men har fått rejäl konkurrens i kampen om säsongens ligatitel. Bara målskillnad skiljer de bittra rivalerna Celtic och Rangers åt. Lördagens derbyförlust var Celtics fjärde nollpoängare för säsongen och därmed har laget redan nu tangerat förra säsongens slutfacit på fyra förluster. Ett annat sätt att visa på utvecklingen mot en mer oviss guldstrid är avståndet mellan de båda rivalerna. 2016-17 skiljde det 39 poäng mellan ettan Celtic och trean Rangers, 2017-18 var avståndet tolv poäng. Just nu skiljer bara målskillnad mellan Glasgowduon.

Även Edinburghderbyt slutade 1-0, till Hearts borta mot Hibernians. Hearts kvar som tabellfemma, Hibs kvar som åtta.

England
England

Liverpool drar ifrån efter storseger

Premier League. Liverpool vände tidigt underläge mot Arsenal till 5-1-seger och utökade serieledningen till nio poäng eftersom Tottenham samtidigt tog stryk hemma mot Wolverhampton.

Liverpool är inte bara enda lag utan förlust i Premier League, med nio raka segrar är laget dessutom ligans formstarkaste och utökar serieledningen för varje omgång som spelas. I topp- och tungviktsmötet hemma mot Arsenal blev det underläge redan i 11:e minuten men bara fem minuter senare hade Roberto Firmino vänt till 2-1-ledning. Ytterligare tre hemmamål gav 5-1-seger och utökad serieledning till nio poäng eftersom tvåan Tottenham samtidigt förlorade med 1-3 hemma mot Wolverhampton.

Fulham vann jumbofinalen mot Huddersfield efter Aleksandar Mitrovićs mål i 91:a minuten. Huddersfield kvar som jumbo, Fulham nu bara en poäng från rätt sida nedflyttningsstrecket.

Topptrion tappade

Championship. Serieledande Leeds United förlorade hemma mot formstarka Hull, tvåan Norwich gjorde 3-2 i 81:a minuten hemma mot Derby men förlorade med 3-4 och trean West Bromwich spelade 1-1 mot Sheffield Wednesday. Däremot blev det segrar för närmast jagande trion Sheffield United, Middlesbrough och Derby County.

Portsmouth utökade försprånget

League One. Portsmouth befäste serieledningen i den engelska tredjedivisionen med en 5-2-seger över Fleetwood Town samtidigt som tvåan Luton och trean Sunderland kryssade.

Lincoln enda topplaget som vann

League Two. Lincoln City utökade serieledningen med en 2-1-seger i Cambridge samtidigt som de sex närmaste utmanarna tappade poäng.

Internationellt
Europa runt

Första segern för Chievo

Italien. Efter 18 misslyckade försök tog Chievo säsongens första seger i jumbofinalen mot Frosinone. Chievo, som startade säsongen med tre minuspoäng, är kvar sist i tabellen, två poäng bakom Frosinone och åtta efter Empoli närmast ovanför nedflyttningsstrecket.

14

Italien. Cristiano Ronaldo svarade för båda målen när Juventus 2-1-besegrade Sampdoria och klev därmed upp som ny skytteligaledare med totalt 14 fullträffar, en mer än Genoas polack Krzysztof Piątek.

Nya derbytriumfer för Linfield och Crusaders

Nordirland. I onsdags vann Linfield derbyt mot Glentoran och Crusaders derbyt mot Cilftonville. Under lördagen blev det nya derbyvinster, den här gången för Linfield mot Cliftonville och Crusaders mot Glentoran. Tabellen toppas dock fortfarande av Ballymena United, som 3-1-besegrade nästjumbon Newry City.

Sporting vidare i ligacupen

Portugal. Sporting CP är klart för semifinal i den portugisiska ligacupen efter 4-1 i den avslutande gruppfinalen mot Feirense. Benfica och Sporting Braga säkrade avancemang i fredags och sista gruppen avgörs under lördagen.

Agendan
Agendan

Söndag 30 december 2018

13:00 Crystal Palace - Chelsea

Premier League (1). Eden Hazard svarade för båda målen när Chelsea 2-1-besegrade Watford i onsdags. Men laget har åkt på ett par oväntade förluster den senaste tiden och tappat till toppduon Liverpool och Tottenham. Crystal Palace håller till på undre halvan men kan blixtra till, som när laget nyligen fick Manchester City på fall.