ecst.se fotboll

Dagens resultatservice:

6 tävlingar

9 matcher

9 resultat

5 matchfakta

» Till resultatservicen

 

Internationellt
Internationellt
Vägen till gruppspel i Champions League och Europa League
Vägen till gruppspel i Champions League och Europa League. Illustration: ecst.se

Vägen till gruppspel

Kvalet till höstens gruppspel i Champions League och Europa League har dragit igång. 213 lag gör upp om 32 platser i de båda gruppspelen.

Sverige har fyra lag med. Malmö FF går in i andra kvalomgången till Champions League där makedonska mästarna Vardar väntar.

I Europa League går två blågula lag in i första omgången. AIK möter färöiska KÍ och IFK Norrköping tar sig an Prishtina från Kosovo. Europacupdebutanten Östersund står i egenskap av cupvinnare över första omgången men har en rejäl utmaning i andra omgången med ett dubbelmöte mot Galatasaray.

UEFA Champions League:

» Sent mål räddade Linfield hemma mot San Marinos La Fiorita.

Internationellt
Internationellt

Portugal nollade även på straffar

Chile COSAFA Cup Zimbabwe

Portugal blev inte bara mållöst efter ordinarie tid och förlängning i semifinalen mot Chile. Nollan stod sig intakt även efter straffavgörandet, som sydamerikanerna vann med 3-0. I finalen väntar torsdagens vinnare mellan Tyskland och Mexiko.

2017 FIFA Confederations Cup:

» Chile till final efter straffavgörande mot Portugal.

2017 Cosafa Cup:

» Tre lag har chans på gruppsegern. Zimbabwe i topp före Madagaskar och Mocambique. Bara Seychellerna utslaget.

Landskamper:

»

Estland Kazakstan
Övriga Europa
Järva-Jaani Aktobe

» Estland: Division fem-lag vann med 18-2. Järva-Jaani körde över amatörlag i cupen.

» Kazakstan: Femte raka förlusten för jumbon Aktobe.

Internationellt
Kommande höjdpunkter

Matcher och händelser värda att hålla ett extra öga på.

KÍ - AIK

UEFA Europa League. Den däröiska ligatvåan KÍ har just avslutat vårsäsongen av ligaspelet och inlett ett månadslångt uppehåll. För AIK är det tvärtom, efter ett månadslångt uppehåll drar Allsvenskan igång igen i helgen. KÍ har blandat och gett på sistone, 1-5 för elva dagar sedan följdes av 4-1 i helgen. AIK genrepade med en 0-2-förlust mot estniska Flora.

IFK Norrköping - Prishtina

UEFA Europa League. IFK Norrköping avslutade vårsäsongen med tio raka allsvenska matcher utan förlust varav sju vinster. Prishtina har inte spelat en tävlingsmatch sedan slutet av maj men avslutade säsongen 2016-17 starkt med tio segrar på elva matcher och en andraplats i ligan.

Tyskland - Mexiko

2017 FIFA Confederations Cup. Tyskland har radat upp 13 raka kamper utan förlust varav tio segrar och vann gruppspelet före Chile, Australien och Kamerun. Men Mexiko är också svårslaget (bara två förluster på de 39 senaste). I gruppspelet besegrade mexikanerna värdnationen Ryssland och kryssade mot Portugal.