ecst.se fotboll
Agendan - kommande höjdpunkter
Foto: ecst.se

Agendan

Välkommen till Sveriges kanske bästa guide med höjdpunkter från hela fotbollseuropa. Vi väljer ut kommande matcher som sticker ut och berättar vad som gör dessa speciella.

Vi håller koll på höjdpunkterna bland alla Europas ligor och cuper och även toppmatcherna på landslagsnivå. Hittar vi inga matcher värda att rekommendera väljer vi ut de mest intressanta bland de som spelas.

Mer att läsa:

» Resultatservice

» TV-guiden

 

Snabbguide

Lördag 16 december 2017

18:00 Real Madrid - Grêmio
18:30 Manchester City - Tottenham H.

Söndag 17 december 2017

14:30 Club Brugge - Anderlecht
15:15 West Bromwich A. - Manchester Utd.
21:00 Olymp. lyonnais - Olymp. Marseille

Måndag 18 december 2017

21:00 Everton - Swansea City

England Internationellt
Måndag 18 december 2017

18:00 Real Madrid - Grêmio

FIFA Club World Cup. Väntat finalpar när världens bästa lag ska koras. Champions League-mästarna Real Madrid mot Copa Libertadores-vinnarna Grêmio från Brasilien. De tre senaste finalerna har slutat med spansk seger (Real Madrid 2014, Barcelona 2015 och Real igen 2016). Håller Real även denna gång kvitterar man Barcelonas rekord på tre världscuptitlar.

18:30 Manchester City - Tottenham Hotspur

Premier League (1). Det verkar inte finnas något som stoppar Manchester City denna säsong. Åtminstone inte i Premier League. Laget har vunnit alla matcher utom en (oavgjord), toppar tabellen med elva poäng efter förra helgens 2-1 i seriefinalen borta mot Manchester United. Tottenham har hämtat sig från en svacka och kommer till spel med två raka fullpoängare i ryggen. Men att ta poäng på Etihad Stadium är inte lätt. City har vunnit elva raka på hemmaplan och inte tagit stryk där på över ett år (3 december 2016).

Belgien Frankrike
Söndag 17 december 2017

14:30 Club Brugge - Anderlecht

Jupiler Pro League (1). Prestigemötet nummer ett i belgisk fotboll. Serieledande Club Crugge har inte förlorat en enda hemmamatch i ligan sedan 20 december 2015. Sviten passerar tvåårsstrecket om det blir poäng även den här gången. Anderlecht är tabelltrea, tio poäng bakom serieledaren och behöver en vinst för att inte hamna rejält på efterkälken.

15:15 West Bromwich Albion - Manchester United

Premier League (1). WBA ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket (inför helgens omgång) och är uppe i 15 raka ligamatcher utan seger. Då blir det inte lätt att rå på andraplacerade Manchester United, som sällan tappar poäng mot mediokert motstånd.

21:00 Olympique lyonnais - Olympique Marseille

Ligue 1 (1). Båda Olympique-lagen är med i toppstriden, trea respektive fyra med 35 poäng vardera. Det är nio färre än serieledande PSG. Båda lagen åkte ur ligacupen i veckan.

England
Måndag 18 december 2017

21:00 Everton - Swansea City

Premier League (1). Med tio poäng på de fyra senaste är Everton ett av ligans formstarkaste lag och har klättrat upp från bottenstriden till en mittenplacering. Wayne Rooney har hittat målformen med fem fullträffar på fyra matcher. Swansea parkerar som jumbo och är laget som nätat minst mål hittills.