ecst.se fotboll
Agendan - kommande höjdpunkter

Agendan

Välkommen till Sveriges kanske bästa guide med höjdpunkter från hela fotbollseuropa. Vi väljer ut kommande matcher som sticker ut och berättar vad som gör dessa speciella.

Vi håller koll på höjdpunkterna bland alla Europas ligor och cuper och även toppmatcherna på landslagsnivå. Hittar vi inga matcher värda att rekommendera väljer vi ut de mest intressanta bland de som spelas.

Onsdag 13 november 2019

19:00 FC Andorra - Andratx

Copa del Rey (C). Första omgången av den spanska cupen inkluderar lag från division fyra och fem plus division tre-laget FC Andorra. Klubbens främsta placering är som tvåa i tredjedivisionen 1989. 2005-11 höll laget till i sjundedivisionen men har sedan dess avancerat till trean.. Nu är klubben med i cupen för första gången sedan 1995 och möter Andratx från Mallorca.

 

Dagens huvudtävlingar:

Spanien Spanien » Copa del Rey (C)

Torsdag 14 november 2019

18:00 Turkiet - Island

Kval till Euro 2020. Island har fyra poäng upp till gruppens toppduo Turkiet och Frankrike. Två omgångar återstår men islänningarna är i praktiken borta eftersom både Turkiet och Frankrike har varsin enkel match kvar. Dock finns en liten chans, som förutsätter seger här.

20:45 Tjeckien - Kosovo

Kval till Euro 2020. Lilla Kosovo har chans på slutspel och dessutom allt i egna händer. Första grupptvåan Tjeckien (en poäng före) på bortaplan och sedan hemma mot England (fyra före). Kosovo vann hemmamötet med Tjeckien.

20:45 Portugal - Litauen

Kval till Euro 2020. Portugal är tvåa i gruppen men bara en poäng före Serbien (i praktiken två tack vare inbördes möten). Kampen om andraplatsen står mellan dessa två lag (Ukraina redan klar gruppvinnare). Kvällens motståndare Litauen har bara tagit en ynka poäng på sju matcher.

 

Fredag 15 november 2019

18:00 Finland - Liechtenstein

Kval till Euro 2020. Finland är på väg mot andraplatsen bakom redan slutspelsklara Italien. Grannlandet i öst har fem poäng ned till utmanarna Armenien och Bosnien-Hercegovina. Seger mot gruppjumbon Liechtenstein och saken är klar!

20:45 Rumänien - Sverige

Kval till Euro 2020. Nyckelmatch i kampen om andraplatsen. Just nu är Sverige en poäng före och oavgjort innebär att det lär bli blågult slutspel (för det går väl inte att tappa poäng hemma mot Färöarna?). Svensk seger innebär säkrat slutspel, svensk förlust innebär att de blågula behöver hjälp av redan slutspelsklara Spanien (mot Rumänien) i sista omgången.

20:45 Danmark - Gibraltar

Kval till Euro 2020. Jämn grupp där Irland och Danmark har 12 poäng, Schewiz 11 och även Georgien med sina 8 har en liten chans till slutspel. För Danmarks del avslutas kvalet mot Irland. Seger mot poänglösa Gibraltar innebär att danskarna klarar sig med oavgjort i avslutningen.

 

Lördag 16 november 2019

Söndag 17 november 2019

Måndag 18 november 2019

Tisdag 19 november 2019